Tutustu algorand-kryptovaluuttaan

Tutustu algorand-kryptovaluuttaan

Kryptovaluuttojen maailma on tällä hetkellä yksi kaikkein nopeimmin kehittyvistä sektoreista ja uusia digivaluuttoja syntyy jatkuvasti. Niistä vain muutamat löytävät tiensä suuremman yleisön tietoisuuteen. Algorand on vuonna 2019 markkinoille tuotu kryptovaluutta, joka luo uusia mahdollisuuksia kryptomaailmassa.

Miten algorand sai alkunsa?

Algorand sai alun perin alkunsa USA:sta, Bostonista, kun MIT-professori Silvio Micali päätti alkaa kehittämään uudenlaista lohkoketjua. Markkinoille algorand vietiin vasta vuonna 2019 eli kyseessä on varsin uusi kryptovaluutta.

Mitä ovat kryptovaluutat?

Jos haluaa ymmärtää, miten algorand toimii, on ymmärrettävä ensin, miten kryptovaluutat yleisesti toimivat. Kaikilla kryptovaluutoilla on hyvin samankaltainen perusteknologia, vaikka osa digivaluutoista onkin kehittyneempiä kuin toiset. Bitcoin on kaikista kryptovaluutoista yksinkertaisin ja se toimii yhdellä erillisellä lohkoketjulla. Lohkoketjuun louhitaan lisää lohkoja eli koodia sitä mukaa, kun valuuttaa ostetaan. Kun kryptovaluuttaa siirtää hajautetussa verkossa toiselle osapuolelle, tallentuu tämä tietona lohkoketjuun. Vaikka ketju on avoin kaikille, pysyvät lohkojen osapuolet silti anonyyminä ja myös ketjun hakkeroiminen on erittäin haastavaa.

Uudemmissa kryptovaluutoissa on kuitenkin mukana muita hienoja ominaisuuksia, jotka helpottavat sekä tiedonsiirtoa että hajautettujen sovellusten muodostamista lohkoketjun avulla. Varsinkin ethereum ja cardano ovat olleet uraauurtavia kryptoalustoja, joiden pohjalta on pystytty muodostamaan sekä uusia kryptovaluuttoja että lohkoketjuun perustuvia innovaatioita. Näin kryptovaluutat ovat voineet tarjota enemmän ja niiden teknologiasta on voitu hyötyä muillakin yhteiskunnan osa-alueilla.

Millä tavoin algorand eroaa muista kryptovaluutoista?

Algorand muistuttaa esimerkiksi ethereumia sekä cardanoa, sillä kyseessä on niille tyypillisesti kryptoverkko, jonka pohjalta pystyy rakentamaan älysopimuksia ja sovelluksia. Älysopimukset ovatkin se ominaisuus, joka erottaa algorand-kryptovaluutan edeltäjistään. Niiden avulla on pystytty tekemään kryptovaluuttojen käytöstä turvallisempaa, sillä sopimusten avulla voi sinetöidä omia krypto-omistuksiaan. Lisäksi algorand tarjoaa kehittäjille työkaluja ja helposti lähestyttävän ympäristön, jossa on helppo toimiva. Mikäli algorand-valuutta ja sen ominaisuudet kiinnostavat, voit lukea lisää aiheesta.

Yhteenveto

Algorand on siis yksi uusimmista kryptovaluutoista, jonka ominaisuudet muistuttavat paljon ethereumia ja cardanoa. Kyseessä on kova kilpailija kummallekin kryptovaluutalle, sillä algorandin älysopimukset ja teknologia ovat omaa luokkaansa.